Menü

A Michelin Guide által ajánlott Clarisse étterem konyháját Szűcs György séf vezeti, munkáját Farkas Richárd a BDPST Group kreatív séfje – a fenntarthatóság díjjal is elismert séftehetség – támogatja. Az új, közösen megalkotott menü összeállítása során fontos volt számukra a régió hagyományainak, értékeinek tisztelete és ápolása, a helyi termelőkkel való folyamatos együttműködés.

A menü gerincét olyan tradicionális fogások ihlették, mint a gulyásleves, a töltött paprika vagy madártej. A Clarisse étterem célja, hogy egy jól értelmezhető, progresszív gondolkodású regionális konyhát hozzon létre, nemzetközi és mediterrán elemeket belecsempészve a menübe. Így kerül marokkói szárított citrom a madártejbe, vagy wasabi a mangalica mellé.

A menüsort Magyarország első Michelin Guide díjas sommelierje, Langó Tamás gondosan összeállított borpárosítása teszi teljessé.

investing
investing
investing
investing
next-arrow prev-arrow
investing
investing
investing
investing
next-arrow prev-arrow

Menü

A Michelin Guide által ajánlott Clarisse étterem konyháját Szűcs György séf vezeti, munkáját Farkas Richárd a BDPST Group kreatív séfje – a fenntarthatóság díjjal is elismert séftehetség – támogatja. Az új, közösen megalkotott menü összeállítása során fontos volt számukra a régió hagyományainak, értékeinek tisztelete és ápolása, a helyi termelőkkel való folyamatos együttműködés.

A menü gerincét olyan tradicionális fogások ihlették, mint a gulyásleves, a töltött paprika vagy madártej. A Clarisse étterem célja, hogy egy jól értelmezhető, progresszív gondolkodású regionális konyhát hozzon létre, nemzetközi és mediterrán elemeket belecsempészve a menübe. Így kerül marokkói szárított citrom a madártejbe, vagy wasabi a mangalica mellé.

A menüsort Magyarország első Michelin Guide díjas sommelierje, Langó Tamás gondosan összeállított borpárosítása teszi teljessé.

Vegyen részt Ön is egy páratlan élményben, és tartson velünk a színházi esték hangulatát idéző gasztronómiai utazáson. A kastélyt körülvevő csodálatos erdő szintjein Mészáros Ádám Séf vezeti végig. A minden érzékszervet megmozgató felejthetetlen élményt és pillanatokat az ételek illata, a vendégtér egyedülálló szépsége, a zene, az ízek és az energiák egyedülállóan megkomponált harmóniája biztosítja a vendégek számára. A menüsort az egyedileg összeállított bor- és koktélpárosítás teszi igazán teljessé.

Koncepció

Mi a Clarisse étterem?

Az 1800-as évek chateau életérzése a legmodernebb gasztronómiai trendekkel és technológiákkal ötvözve. A magyar hagyományok és regionális alapanyagok dominanciája, kiegészülve a világ konyháinak legjavával. A BOTANIQ Turai Kastélynak pompája és lenyűgöző történelmi múltja megőrzése mellett célja, hogy az odalátogató vendégek fesztelenül élvezhessék a Clarisse által nyújtott kulináris élményt.

Az étterem minden olyan vendég számára nyitva áll, aki betekintést nyerne a világ gasztronómiai újdonságaiba egy barátságos, ugyanakkor nem mindennapi légkör keretein belül. A vendégeknek lehetőségük van Á la carte kóstolni, de egy degusztációs menün keresztül is megismerkedhetnek csapatunk filozófiájával.

Koncepció

Mi a Clarisse étterem?

Az 1800-as évek chateau életérzése a legmodernebb gasztronómiai trendekkel és technológiákkal ötvözve. A magyar hagyományok és regionális alapanyagok dominanciája, kiegészülve a világ konyháinak legjavával. A BOTANIQ Turai Kastélynak pompája és lenyűgöző történelmi múltja megőrzése mellett célja, hogy az odalátogató vendégek fesztelenül élvezhessék a Clarisse által nyújtott kulináris élményt.

Az étterem minden olyan vendég számára nyitva áll, aki betekintést nyerne a világ gasztronómiai újdonságaiba egy barátságos, ugyanakkor nem mindennapi légkör keretein belül. A vendégeknek lehetőségük van Á la carte kóstolni, de egy degusztációs menün keresztül is megismerkedhetnek csapatunk filozófiájával.

Asztalfoglalás

Clarisse étterem nyitvatartása:

Csütörtök- Szombat:

18:30-23:30

Utolsó rendelésfelvétel:

Csütörtök- Szombat:

21:00

Six-Edged Button

Elérhetőség

A Clarisse étterem nemcsak szállóvendégeinket várja vacsorára. A kastély területére való bejutás érdekében, az asztalfoglalás legalább 3 órával az éttermünkbe érkezés előtt ajánlott. Köszönjük megértését és együttműködését! Szeretettel várjuk látogatását!

Az étterem teljes területén elegant casual dresscode van érvényben!

Schossberger Clarisse hagyatéka

Schossberger Zsigmond unokája, a kastély egykori örököse Schossberger Klára volt, vagy ahogy gyakran hívták, Clarisse. Élete számos ponton egybeforrt a kastély történetével: az esküvőjét is itt tartották, ő pedig előszeretettel örökítette meg fotómasinájával a mindennapi élet meghitt pillanatait a kastély falai között. Fényképhagyatéka és visszaemlékezései ezért is felbecsülhetetlen értékűek, hiszen megőrizték a kastély magával ragadó hangulatát, eredeti pompáját az utókor számára.

A 10 és fél hektáros ősfás parkot az eredeti kertépítészeti terveket figyelembe véve, kutatási eredményekre támaszkodva újították fel. Ennek köszönhetően egy korhű, mégis modern kastélykert jöhetett létre, mely a vacsora előtt és után is utazásra hívja nemcsak a hotel, de a Clarisse vendégeit is.

Schossberger Clarisse hagyatéka

Schossberger Zsigmond unokája, a kastély egykori örököse Schossberger Klára volt, vagy ahogy gyakran hívták, Clarisse. Élete számos ponton egybeforrt a kastély történetével: az esküvőjét is itt tartották, ő pedig előszeretettel örökítette meg fotómasinájával a mindennapi élet meghitt pillanatait a kastély falai között. Fényképhagyatéka és visszaemlékezései ezért is felbecsülhetetlen értékűek, hiszen megőrizték a kastély magával ragadó hangulatát, eredeti pompáját az utókor számára.

A 10 és fél hektáros ősfás parkot az eredeti kertépítészeti terveket figyelembe véve, kutatási eredményekre támaszkodva újították fel. Ennek köszönhetően egy korhű, mégis modern kastélykert jöhetett létre, mely a vacsora előtt és után is utazásra hívja nemcsak a hotel, de a Clarisse vendégeit is.

Lepje meg szeretteit, barátait, vagy akár ajándékozza meg magát egy
minden érzékszervet megmozgató felejthetetlen gasztronómiai élménnyel!

Lepje meg szeretteit, barátait, vagy akár ajándékozza meg magát egy minden érzékszervet megmozgató felejthetetlen gasztronómiai élménnyel!