Menü

Vegyen részt Ön is egy páratlan élményben, és tartson velünk a színházi esték hangulatát idéző gasztronómiai utazáson. A minden érzékszervet megmozgató felejthetetlen élményt és pillanatokat az ételek illata, a vendégtér egyedülálló szépsége, a zene, az ízek és az energiák egyedülállóan megkomponált harmóniája biztosítja a vendégek számára. A menüsort az egyedileg összeállított borpárosítás teszi igazán teljessé.

Clarisse menü elérhető szerdától szombatig.

investing
investing
investing
investing
investing
next-arrow prev-arrow
investing
investing
investing
investing
investing
next-arrow prev-arrow

Menü

Vegyen részt Ön is egy páratlan élményben, és tartson velünk a színházi esték hangulatát idéző gasztronómiai utazáson. A minden érzékszervet megmozgató felejthetetlen élményt és pillanatokat az ételek illata, a vendégtér egyedülálló szépsége, a zene, az ízek és az energiák egyedülállóan megkomponált harmóniája biztosítja a vendégek számára. A menüsort az egyedileg összeállított bor- és koktélpárosítás teszi igazán teljessé.

Vegyen részt Ön is egy páratlan élményben, és tartson velünk a színházi esték hangulatát idéző gasztronómiai utazáson. A kastélyt körülvevő csodálatos erdő szintjein Mészáros Ádám Séf vezeti végig. A minden érzékszervet megmozgató felejthetetlen élményt és pillanatokat az ételek illata, a vendégtér egyedülálló szépsége, a zene, az ízek és az energiák egyedülállóan megkomponált harmóniája biztosítja a vendégek számára. A menüsort az egyedileg összeállított bor- és koktélpárosítás teszi igazán teljessé.

Elérhető szerdán és csütörtökön

Elérhető szerdán és csütörtökön

Asztalfoglalás

Clarisse Étterem nyitvatartása

Szerda: 18:30 – 23:30

Csütörtök: 18:30 – 23:30

Péntek: 18:30 – 23:30

Szombat: 18:30 – 23:30

Elérhetőség

clarisse@botaniqcastle.com
+36 30 1030 102
+36 28 799 139

Az étterem teljes területén elegant casual dresscode van érvényben!
Kérjük ételallergia- vagy intolerancia, továbbá vegetáriánus menü igény esetén
a foglalást megelőző 24 órával korábban szíveskedjék felvenni a kapcsolatot kollégáinkkal.
A menüsorhoz kialakított, az Ön ízléséhez leginkább illő borpárosítás
kiválasztásában forduljon bizalommal kollégáinkhoz.

Koncepció

2021 őszén megnyílt a BOTANIQ Turai Kastély új fine dining étterme, a Clarisse, amely teljesen új szintre emeli a kastély gasztronómiáját, egy nemzetközi téren is egyedülálló koncepció meghonosításával.

A Clarisse – amely a kastélyt építtető Schossberger Zsigmond unokájáról, a festőművész Schossberger Klára „Clarisse”-ról kapta a nevét. A vendégeit egy olyan, a színházi esték hangulatát idéző gasztronómiai utazásra invitálja, amely során a kastélyt körül vevő erdő szintjein utazhatnak végig, egy minden érzékszervet megmozgató felejthetetlen élmény keretében.

A helyszín által inspirált és helyi alapanyagokból készülő menüsort többek közt a fogásokkal harmonizáló bor- és koktélpárosítás, a Néma Júlia keramikus-művész által a menühöz tervezett kerámiaétkészlet, az egyes fogásokhoz Pál István „Szalonna” Liszt Ferenc-díjas magyar népzenész által komponált, a turai népdalokból merítő egyedi zenei aláfestés, valamint a személyzet által viselt, Zoób Kati által tervezett uniformisok teszik igazán emlékezetessé. Az étterem egyedi, belsőséges hangulatát egy közel 40 festményből és grafikából álló galériafal határozza meg, amely a kastély és a park hangulatát adja vissza – ráadásul közülük egy festmény maga Schossberger Klára műve.

Koncepció

2021 őszén megnyílt a BOTANIQ Turai Kastély új fine dining étterme, a Clarisse, amely teljesen új szintre emeli a kastély gasztronómiáját, egy nemzetközi téren is egyedülálló koncepció meghonosításával.

A Clarisse – amely a kastélyt építtető Schossberger Zsigmond unokájáról, a festőművész Schossberger Klára „Clarisse”-ról kapta a nevét. A vendégeit egy olyan, a színházi esték hangulatát idéző gasztronómiai utazásra invitálja, amely során a kastélyt körül vevő erdő szintjein utazhatnak végig, egy minden érzékszervet megmozgató felejthetetlen élmény keretében.

A helyszín által inspirált és helyi alapanyagokból készülő menüsort többek közt a fogásokkal harmonizáló borpárosítás, a Néma Júlia keramikus-művész által a menühöz tervezett kerámiaétkészlet, az egyes fogásokhoz Pál István „Szalonna” Liszt Ferenc-díjas magyar népzenész által komponált, a turai népdalokból merítő egyedi zenei aláfestés, valamint a személyzet által viselt, Zoób Kati által tervezett uniformisok teszik igazán emlékezetessé. Az étterem egyedi, belsőséges hangulatát egy közel 40 festményből és grafikából álló galériafal határozza meg, amely a kastély és a park hangulatát adja vissza – ráadásul közülük egy festmény maga Schossberger Klára műve.

Clarisse

A BOTANIQ Turai Kastély és szakmai vezetése által megálmodott, Clarisse ihlette menüsor a kastélyt körülvevő erdő szintjein kíséri végig a vendégeket egy színházi előadás élményéhez hasonlóan, amely során a talaj, a patak, a cserje, az erdő, valamint az ég szintjét jelenítik meg a fogások. A tányérokra így kerülnek többek között zöldek, halak, galamb és vaddisznó is, varázslatos kompozíciók formájában, az adott fogáshoz speciálisan készített kerámia tányérokban. Az elkészített ételek a „farm to table”, azaz a „földtől az asztalig” alapelvet követik, miszerint a hozzávalók túlnyomó része vagy helyi termelőktől származik, vagy a kastély kertjében teremnek. A fogások visszanyúlnak a környék és a kor tradícióihoz.

A csapat

A Clarisse nagy gondossággal összeállított menüjéről ezentúl is egy professzionális a törzsvendégek által megkedvelt, már jól megszokott csapat gondoskodik.

A Botaniq gasztronómiai részlegét egy jól bevált közös munka és kooperáció eredményeként Jantner Tibor head chef, a konyha egészének professzionális működéséért felelős séf vezeti, míg Szűcs György chef a fine-dining koncepció és a Clarisse étterem irányítójaként folyamatosan dolgozik új és izgalmas addíciókon a jelenlegi koncepció színesítése érdekében, miközben az évszakokhoz és a friss, lokális alapanyagokhoz igazítva frissíti fel a menüsort. Mártha Róbert cukrászvezető korábbi alkotásait már a Michelin is díjazta az Onyxban töltött évei alatt, új kreációi pedig a Clarisse menü elengedhetetlen elemei. A csapat legfőbb célja, hogy széleskörű szakmai tapasztalataikra építve, tudásukat és kreativitásukat felhasználva új lendületet adjanak az Clarisse étteremnek.

Clarisse és Csapata

A Botaniq Turai Kastély és szakmai vezetése által megálmodott, Clarisse ihlette menüsor a kastélyt körülvevő erdő szintjein kíséri végig a vendégeket egy színházi előadás élményéhez hasonlóan, amely során a patak, az avar, a gyep, a cserje, a lombkorona, valamint az ég szintjét jelenítik meg a fogások. A tányérokra így kerül többek között pisztráng, gomba, fürj, szarvasgerinc és körte is, varázslatos kompozíciók formájában, az adott fogáshoz speciálisan készített kerámia tányérokban. Az elkészített ételek a „farm to table”, azaz a „földtől az asztalig” alapelvet követik, miszerint a hozzávalók túlnyomó része vagy helyi termelőktől származik, vagy a kastély kertjében teremnek. Jelenleg is a környékről, Zsámbokról hozzák a zöldséget, a mézet, a tejterméket míg a gyöngytyúk és a csirke a Kurca-parti családi gazdaságból érkezik. A fogások visszanyúlnak a környék és a kor tradícióihoz, a desszert például egy 1906-ban megjelent magyar szakácskönyv receptje ihlette.

Lepje meg szeretteit, barátait, vagy akár ajándékozza meg magát egy
minden érzékszervet megmozgató felejthetetlen gasztronómiai élménnyel!

Lepje meg szeretteit, barátai vagy ajándékozza meg Önmagát a felejthetetlen élményekkel! Válogasson ajándékutalványaink közül és engedje, hogy a BOTANIQ Turai Kastély rejtett kincsei elvarázsolják!

A vacsora nem tartalmaz italokat (kivéve szűrt víz),
italpárosítás igényét jelezheti a helyszínen, vagy már az asztalfoglalásnál előre. Az utalvány felhasználása
előzetes asztalfoglaláshoz kötött. Asztalfoglaláshoz kérem hívja a következő telefonszámok egyikét: +36 30 1030 102 vagy +36 28 799 139 !

Különleges ajánlat

Vegyen részt Clarisse gasztronómiai utazásán, és töltsön el egy estét a BOTANIQ Turai Kastély falai között.
A szobafoglalás előzetes asztalfoglaláshoz kötött. Kérjük, a csomag megvásárlása előtt foglaljon asztalt az alábbi
telefonszámok egyikén: +36 30 1030 102 vagy +36 28 799 139. A csomagajánlatok prémium minőségű kozmetikumokat tartalmaznak
a fürdőszobában, fürdőköpenyt és papucsot a szobában. A kastély előtt ingyenes parkolási lehetőség biztosított.
Az ajánlatok tartalmazzák a Wi-Fi használatát és az általános forgalmi adót.

Clarisse gasztronómiai utazása
(5 fogás)

A felejthetetlen ízek világa! 

  • 20% kedvezmény a kiválasztott szobakategóriából á la carte reggelivel
  • 5-fogásos fine dining vacsora élmény szerdai vagy csütörtöki napon (opcionális italpárosítás igényét jelezze az asztalfoglalásnál)
  • Minibár (a minibár bekészített tartalmát a szobaár tartalmazza, újra töltése felár ellenében történik)
  • A BOTANIQ SPA használata
  • Prémium minőségű kozmetikum bekészítés a fürdőszobában
  • Fürdőköpeny és papucs bekészítés a szobában
  • Díjmentes parkolás
  • Wi-Fi használat
  • Általános forgalmi adó