Menü

Vegyen részt Ön is egy páratlan élményben, és tartson velünk a színházi esték hangulatát idéző gasztronómiai utazáson. A minden érzékszervet megmozgató felejthetetlen élményt és pillanatokat az ételek illata, a vendégtér egyedülálló szépsége, a zene, az ízek és az energiák egyedülállóan megkomponált harmóniája biztosítja a vendégek számára. A menüsort az egyedileg összeállított borpárosítás teszi igazán teljessé.

Clarisse menü elérhető szerdától szombatig.

investing
investing
investing
investing
investing
next-arrow prev-arrow
investing
investing
investing
investing
investing
next-arrow prev-arrow

Menü

Vegyen részt Ön is egy páratlan élményben, és tartson velünk a színházi esték hangulatát idéző gasztronómiai utazáson. A minden érzékszervet megmozgató felejthetetlen élményt és pillanatokat az ételek illata, a vendégtér egyedülálló szépsége, a zene, az ízek és az energiák egyedülállóan megkomponált harmóniája biztosítja a vendégek számára. A menüsort az egyedileg összeállított bor- és koktélpárosítás teszi igazán teljessé.

Vegyen részt Ön is egy páratlan élményben, és tartson velünk a színházi esték hangulatát idéző gasztronómiai utazáson. A kastélyt körülvevő csodálatos erdő szintjein Mészáros Ádám Séf vezeti végig. A minden érzékszervet megmozgató felejthetetlen élményt és pillanatokat az ételek illata, a vendégtér egyedülálló szépsége, a zene, az ízek és az energiák egyedülállóan megkomponált harmóniája biztosítja a vendégek számára. A menüsort az egyedileg összeállított bor- és koktélpárosítás teszi igazán teljessé.

Clarisse menü elérhető szerdától szombatig.

Asztalfoglalás

Clarisse Étterem nyitvatartása

Szerda: 18:30 – 23:30

Csütörtök: 18:30 – 23:30

Péntek: 18:30 – 23:30

Szombat: 18:30 – 23:30

Elérhetőség

clarisse@botaniqcastle.com
+36 30 1030 102
+36 28 799 139

Az étterem teljes területén elegant casual dresscode van érvényben!
Kérjük ételallergia- vagy intolerancia, továbbá vegetáriánus menü igény esetén
a foglalást megelőző 24 órával korábban szíveskedjék felvenni a kapcsolatot kollégáinkkal.
A menüsorhoz kialakított, az Ön ízléséhez leginkább illő borpárosítás
kiválasztásában forduljon bizalommal kollégáinkhoz.

Koncepció

2021 őszén megnyílt a BOTANIQ Turai Kastély új fine dining étterme, a Clarisse, amely teljesen új szintre emeli a kastély gasztronómiáját, egy nemzetközi téren is egyedülálló koncepció meghonosításával.

A Clarisse – amely a kastélyt építtető Schossberger Zsigmond unokájáról, a festőművész Schossberger Klára „Clarisse”-ról kapta a nevét. A vendégeit egy olyan, a színházi esték hangulatát idéző gasztronómiai utazásra invitálja, amely során a kastélyt körül vevő erdő szintjein utazhatnak végig, egy minden érzékszervet megmozgató felejthetetlen élmény keretében.

A helyszín által inspirált és helyi alapanyagokból készülő menüsort többek közt a fogásokkal harmonizáló borpárosítás és koktélsor, a Néma Júlia keramikus-művész által a menühöz tervezett kerámiaétkészlet, az egyes fogásokhoz Pál István „Szalonna” Liszt Ferenc-díjas magyar népzenész által komponált, a turai népdalokból merítő egyedi zenei aláfestés, valamint a személyzet által viselt, Zoób Kati által tervezett uniformisok teszik igazán emlékezetessé. Az étterem egyedi, belsőséges hangulatát egy közel 40 festményből és grafikából álló galériafal határozza meg, amely a kastély és a park hangulatát adja vissza – ráadásul közülük egy festmény maga Schossberger Klára műve.

Clarisse

A BOTANIQ Turai Kastély és szakmai vezetése által megálmodott, Clarisse ihlette menüsor a kastélyt körülvevő erdő szintjein kíséri végig a vendégeket egy színházi előadás élményéhez hasonlóan, amely során a talaj, a patak, a cserje, az erdő, valamint az ég szintjét jelenítik meg a fogások. A tányérokra így kerülnek többek között zöldek, halak, galamb és vaddisznó is, varázslatos kompozíciók formájában, az adott fogáshoz speciálisan készített kerámia tányérokban. Az elkészített ételek a „farm to table”, azaz a „földtől az asztalig” alapelvet követik, miszerint a hozzávalók túlnyomó része vagy helyi termelőktől származik, vagy a kastély kertjében teremnek. A fogások visszanyúlnak a környék és a kor tradícióihoz.

BOTANIQ Turai Kastély esküvői helyszín

Clarisse

A BOTANIQ Turai Kastély és szakmai vezetése által megálmodott, Clarisse ihlette menüsor a kastélyt körülvevő erdő szintjein kíséri végig a vendégeket egy színházi előadás élményéhez hasonlóan, amely során a talaj, a patak, a cserje, az erdő, valamint az ég szintjét jelenítik meg a fogások. A tányérokra így kerülnek többek között zöldek, halak, galamb és vaddisznó is, varázslatos kompozíciók formájában, az adott fogáshoz speciálisan készített kerámia tányérokban. Az elkészített ételek a „farm to table”, azaz a „földtől az asztalig” alapelvet követik, miszerint a hozzávalók túlnyomó része vagy helyi termelőktől származik, vagy a kastély kertjében teremnek. A fogások visszanyúlnak a környék és a kor tradícióihoz.

Clarisse etterem chef

A csapat

A Clarisse nagy gondossággal összeállított menüjéről ezentúl is egy professzionális a törzsvendégek által megkedvelt, már jól megszokott csapat gondoskodik.

A Botaniq gasztronómiai részlegét egy jól bevált közös munka és kooperáció eredményeként Jantner Tibor head chef, a konyha egészének professzionális működéséért felelős séf vezeti, míg Szűcs György chef a fine-dining koncepció és a Clarisse étterem irányítójaként folyamatosan dolgozik új és izgalmas addíciókon a jelenlegi koncepció színesítése érdekében, miközben az évszakokhoz és a friss, lokális alapanyagokhoz igazítva frissíti fel a menüsort. Mártha Róbert cukrászvezető korábbi alkotásait már a Michelin is díjazta az Onyxban töltött évei alatt, új kreációi pedig a Clarisse menü elengedhetetlen elemei. A csapat legfőbb célja, hogy széleskörű szakmai tapasztalataikra építve, tudásukat és kreativitásukat felhasználva új lendületet adjanak az Clarisse étteremnek.

Lepje meg szeretteit, barátait, vagy akár ajándékozza meg magát egy
minden érzékszervet megmozgató felejthetetlen gasztronómiai élménnyel!

Lepje meg szeretteit, barátai vagy ajándékozza meg Önmagát a felejthetetlen élményekkel! Válogasson ajándékutalványaink közül és engedje, hogy a BOTANIQ Turai Kastély rejtett kincsei elvarázsolják!

A vacsora nem tartalmaz italokat (kivéve szűrt víz),
italpárosítás igényét jelezheti a helyszínen, vagy már az asztalfoglalásnál előre. Az utalvány felhasználása
előzetes asztalfoglaláshoz kötött. Asztalfoglaláshoz kérem hívja a következő telefonszámok egyikét: +36 30 1030 102 vagy +36 28 799 139 !

Különleges ajánlat

Vegyen részt Clarisse gasztronómiai utazásán, és töltsön el egy estét a BOTANIQ Turai Kastély falai között.
A szobafoglalás előzetes asztalfoglaláshoz kötött. Kérjük, a csomag megvásárlása előtt foglaljon asztalt az alábbi
telefonszámok egyikén: +36 30 1030 102 vagy +36 28 799 139. A csomagajánlatok prémium minőségű kozmetikumokat tartalmaznak
a fürdőszobában, fürdőköpenyt és papucsot a szobában. A kastély előtt ingyenes parkolási lehetőség biztosított.
Az ajánlatok tartalmazzák a Wi-Fi használatát és az általános forgalmi adót.

Clarisse gasztronómiai utazása
(5 fogás)

A felejthetetlen ízek világa! 

  • 20% kedvezmény a kiválasztott szobakategóriából á la carte reggelivel
  • 5-fogásos fine dining vacsora élmény szerdai vagy csütörtöki napon (opcionális italpárosítás igényét jelezze az asztalfoglalásnál)
  • Minibár (a minibár bekészített tartalmát a szobaár tartalmazza, újra töltése felár ellenében történik)
  • A BOTANIQ SPA használata
  • Prémium minőségű kozmetikum bekészítés a fürdőszobában
  • Fürdőköpeny és papucs bekészítés a szobában
  • Díjmentes parkolás
  • Wi-Fi használat
  • Általános forgalmi adó