Menü

Vegyen részt Ön is egy páratlan élményben, és tartson velünk a színházi esték hangulatát idéző gasztronómiai utazáson. A kastélyt körülvevő csodálatos erdő szintjein Mészáros Ádám Séf vezeti végig. A minden érzékszervet megmozgató felejthetetlen élményt és pillanatokat az ételek illata, a vendégtér egyedülálló szépsége, a zene, az ízek és az energiák egyedülállóan megkomponált harmóniája biztosítja a vendégek számára. A menüsort az egyedileg összeállított bor- és koktélpárosítás teszi igazán teljessé.

Elérhető szerdán és csütörtökön

Elérhető szerdán és csütörtökön

investing
investing
investing
investing
investing
next-arrow prev-arrow
investing
investing
investing
investing
investing
next-arrow prev-arrow

Menü

Vegyen részt Ön is egy páratlan élményben, és tartson velünk a színházi esték hangulatát idéző gasztronómiai utazáson. A kastélyt körülvevő csodálatos erdő szintjein Mészáros Ádám Séf vezeti végig. A minden érzékszervet megmozgató felejthetetlen élményt és pillanatokat az ételek illata, a vendégtér egyedülálló szépsége, a zene, az ízek és az energiák egyedülállóan megkomponált harmóniája biztosítja a vendégek számára. A menüsort az egyedileg összeállított bor- és koktélpárosítás teszi igazán teljessé.

Vegyen részt Ön is egy páratlan élményben, és tartson velünk a színházi esték hangulatát idéző gasztronómiai utazáson. A kastélyt körülvevő csodálatos erdő szintjein Mészáros Ádám Séf vezeti végig. A minden érzékszervet megmozgató felejthetetlen élményt és pillanatokat az ételek illata, a vendégtér egyedülálló szépsége, a zene, az ízek és az energiák egyedülállóan megkomponált harmóniája biztosítja a vendégek számára. A menüsort az egyedileg összeállított bor- és koktélpárosítás teszi igazán teljessé.

Elérhető szerdán és csütörtökön

Elérhető szerdán és csütörtökön

Asztalfoglalás

Clarisse Étterem nyitvatartása

Szerda – Szombat: 18:30 – 23:20

Elérhetőség

clarisse@botaniqcastle.com
+36 30 1030 102

Az étterem teljes területén elegant casual dresscode van érvényben!
Kérjük ételallergia- vagy intolerancia, továbbá vegetáriánus menü igény esetén
a foglalást megelőző 24 órával korábban szíveskedjék felvenni a kapcsolatot kollégáinkkal.
A menüsorhoz kialakított, az Ön ízléséhez leginkább illő bor- vagy koktélpárosítás
kiválasztásában forduljon bizalommal kollégáinkhoz.

Koncepció

Mészáros Ádám két Michelin-csillagos séf vezetésével 2021 őszén megnyílt a BOTANIQ Turai Kastély új fine dining étterme, a Clarisse, amely teljesen új szintre emeli a kastély gasztronómiáját, egy nemzetközi téren is egyedülálló koncepció meghonosításával.

A Clarisse – amely a kastélyt építtető Schossberger Zsigmond unokájáról, a festőművész Schossberger Klára „Clarisse”-ról kapta a nevét. A vendégeit egy olyan, a színházi esték hangulatát idéző gasztronómiai utazásra invitálja, amely során a kastélyt körül vevő erdő szintjein utazhatnak végig, egy minden érzékszervet megmozgató felejthetetlen élmény keretében.

A helyszín által inspirált és helyi alapanyagokból készülő menüsort többek közt a fogásokkal harmonizáló bor- és koktélpárosítás, a Néma Júlia keramikus-művész által a menühöz tervezett kerámia étkészlet, az egyes fogásokhoz Pál István „Szalonna” Liszt Ferenc-díjas magyar népzenész által komponált, a turai népdalokból merítő egyedi zenei aláfestés, valamint a személyzet által viselt, Zoób Kati által tervezett uniformisok teszik igazán emlékezetessé. Az étterem egyedi, belsőséges hangulatát egy közel 40 festményből és grafikából álló galériafal határozza meg, amely a kastély és a park hangulatát adja vissza – ráadásul közülük egy festmény maga Schossberger Klára műve.

Koncepció

Mészáros Ádám két Michelin-csillagos séf vezetésével 2021 őszén megnyílt a BOTANIQ Turai Kastély új fine dining étterme, a Clarisse, amely teljesen új szintre emeli a kastély gasztronómiáját, egy nemzetközi téren is egyedülálló koncepció meghonosításával.

A Clarisse – amely a kastélyt építtető Schossberger Zsigmond unokájáról, a festőművész Schossberger Klára „Clarisse”-ról kapta a nevét. A vendégeit egy olyan, a színházi esték hangulatát idéző gasztronómiai utazásra invitálja, amely során a kastélyt körül vevő erdő szintjein utazhatnak végig, egy minden érzékszervet megmozgató felejthetetlen élmény keretében.

A helyszín által inspirált és helyi alapanyagokból készülő menüsort többek közt a fogásokkal harmonizáló bor- és koktélpárosítás, a Néma Júlia keramikus-művész által a menühöz tervezett kerámia étkészlet, az egyes fogásokhoz Pál István „Szalonna” Liszt Ferenc-díjas magyar népzenész által komponált, a turai népdalokból merítő egyedi zenei aláfestés, valamint a személyzet által viselt, Zoób Kati által tervezett uniformisok teszik igazán emlékezetessé. Az étterem egyedi, belsőséges hangulatát egy közel 40 festményből és grafikából álló galériafal határozza meg, amely a kastély és a park hangulatát adja vissza – ráadásul közülük egy festmény maga Schossberger Klára műve.

Mészáros Ádám

A Mészáros Ádám két Michelin-csillagos séf által megálmodott, Clarisse ihlette menüsor a kastélyt körülvevő erdő szintjein kíséri végig a vendégeket egy színházi előadás élményéhez hasonlóan, amely során a patak, az avar, a gyep, a cserje, a lombkorona, valamint az ég szintjét jelenítik meg a fogások. A tányérokra így kerül többek között pisztráng, gomba, fürj, szarvasgerinc és körte is, varázslatos kompozíciók formájában, az adott fogáshoz speciálisan készített kerámia tányérokban. Az elkészített ételek a „farm to table”, azaz a „földtől az asztalig” alapelvet követik, miszerint a hozzávalók túlnyomó része vagy helyi termelőktől származik, vagy a kastély kertjében teremnek. Jelenleg is a környékről, Zsámbokról hozzák a zöldséget, a mézet, a tejterméket míg a gyöngytyúk és a csirke a Kurca-parti családi gazdaságból érkezik. A fogások visszanyúlnak a környék és a kor tradícióihoz, a desszert például egy 1906-ban megjelent magyar szakácskönyv receptje ihlette.

Mészáros Ádám

A Mészáros Ádám két Michelin-csillagos séf által megálmodott, Clarisse ihlette menüsor a kastélyt körülvevő erdő szintjein kíséri végig a vendégeket egy színházi előadás élményéhez hasonlóan, amely során a patak, az avar, a gyep, a cserje, a lombkorona, valamint az ég szintjét jelenítik meg a fogások. A tányérokra így kerül többek között pisztráng, gomba, fürj, szarvasgerinc és körte is, varázslatos kompozíciók formájában, az adott fogáshoz speciálisan készített kerámia tányérokban. Az elkészített ételek a „farm to table”, azaz a „földtől az asztalig” alapelvet követik, miszerint a hozzávalók túlnyomó része vagy helyi termelőktől származik, vagy a kastély kertjében teremnek. Jelenleg is a környékről, Zsámbokról hozzák a zöldséget, a mézet, a tejterméket míg a gyöngytyúk és a csirke a Kurca-parti családi gazdaságból érkezik. A fogások visszanyúlnak a környék és a kor tradícióihoz, a desszert például egy 1906-ban megjelent magyar szakácskönyv receptje ihlette.

Botaniq kastély Clarisse étterem pezsgő italok

Langó Tamás

A menüsorban megálmodott ízeket két hozzájuk komponált, nagy gondossággal összeállított borsor egészíti ki, teszi teljessé: Langó Tamás sommelier az egyes fogásokhoz egy hazai („Hegyeink emléke” borsor), illetve egy nemzetközi borkülönlegességeket felvonultató válogatással („Utazásaink kalandja” borsor) is készült, a vendég döntésére bízva a választást.

Botaniq kastély Clarisse étterem koktél

Szabó Gergely

A Clarisse-ban egyedülálló módon a két borsor mellett a vendégeknek lehetőségük van a menühöz megalkotott, egyedi kreációkat tartalmazó koktélválogatást is választani. A koktélok is az ételsort emelik előtérbe. A Szabó Gergely bartender által megálmodott alkotások másik különlegessége, hogy emléket állítanak Schossberger Clarisse-nak, ugyanis a festményeinek nevét viselik a koktélok.

Lepje meg szeretteit, barátait, vagy akár ajándékozza meg magát egy
minden érzékszervet megmozgató felejthetetlen gasztronómiai élménnyel!

Lepje meg szeretteit, barátai vagy ajándékozza meg Önmagát a felejthetetlen élményekkel! Válogasson ajándékutalványaink közül és engedje, hogy a BOTANIQ Turai Kastély rejtett kincsei elvarázsolják!

Válasszon 4 vagy 6 fogásos utalványaink közül! A vacsora nem tartalmaz italokat (kivéve szűrt víz),
italpárosítás igényét jelezheti a helyszínen, vagy már az asztalfoglalásnál előre. Az utalvány felhasználása
előzetes asztalfoglaláshoz kötött. Asztalfoglaláshoz kérem hívja a következő telefonszámot: +36 30 1030 102

Különleges ajánlat

Vegyen részt Clarisse gasztronómiai utazásán, és töltsön el egy estét a BOTANIQ Turai Kastély falai között. A szobafoglalás előzetes asztalfoglaláshoz kötött. Kérjük, a csomag megvásárlása előtt foglaljon asztalt az alábbi telefonszámon: +36 30 1030 102. A csomagajánlatok prémium minőségű kozmetikumokat tartalmaznak a fürdőszobában, fürdőköpenyt és papucsot a szobában. A kastély előtt ingyenes parkolási lehetőség biztosított. Az ajánlatok tartalmazzák a Wi-Fi használatát és az általános forgalmi adót.
Botaniq kastély Clarisse étterem menü

Clarisse gasztronómiai
utazása – hétvége

6-fogásos fine dining vacsora élmény

  • 10% kedvezmény a kiválasztott szobakategóriából á la carte reggelivel
  • Minibár – a minibár bekészített tartalmát a szobaár tartalmazza, újra töltése felár ellenében történik
  • 6-fogásos fine dining vacsora élmény italpárosítással péntek vagy szombat este – az italpárosítást a foglalás véglegesítése előtt kerül kiválasztásra
  • A BOTANIQ SPA használata