Clarisse-fine-dining-etterem-Krug-Ambassador-scaled

Michelin Guide Hungary 2023
Hatalmas elismerést kapott a Clarisse

Ismét Michelin-ajánlást kapott a Botaniq Turai Kastély Clarisse étterme a Michelin étteremkalauz inspektoraitól a 2023-as Michelin Guide Hungary-ben.

Eljött a várva várt nap, szeptember 14-én frissült a Michelin Guide Hungary, az a kalauz, amely 1992 óta van jelen Budapesten, 2022 óta pedig válogatását a fővároson túlra is kiterjesztette. Idén a BDPST Group három éttermét is elismerték: Michelin-ajánlást kapott a belváros szívében, az ötcsillagos Verno House éttermeként és önálló egységként is működő Flava Kitchen&More, valamint a tarcali Andrássy Kúria & SPA Bobajka étterem és a Botaniq Turai Kastély Clarisse étterem. Közülük a Clarisse már tavaly is az ajánlott éttermek között volt.

A kiválasztást a Michelin Guide felügyelői minden évben egységes kritériumok alapján végzik, ezek a kritériumok pedig minden étteremre érvényesek annak érdekében, hogy a gasztronómia szerelmesei megalapozott döntést hozzanak a magas minőségű lehetőségek legjobbjainak kiválasztásához.

Az elismerés a világon mindenütt azt mutatja, hogy a választott éttermek kiemelkedő, magas minőségű gasztronómiai élményt nyújtanak vendégeik számára – ezért nagy megtiszteltetés és öröm a Clarisse és az egész cégcsoport részére, hogy a turai étterem is a gasztronómiai világtérképre került.

A Clarisse menüjében a turai hagyományok és a BOTANIQ Turai Kastély történelme köszönnek vissza. A koncepció merít a regionális, tradicionális elemekből, ugyanakkor a konyha fúziósnak is nevezhető, mivel nyit a világ gasztronómiai trendjei felé is. A Clarisse esetében a magyar konyha jelenti az alapot, a francia konyha is markánsan megjelenik, ahogyan az északi, skandináv konyha is rengeteg ihletet ad. A Clarisse konyháját Szűcs György séf vezeti, munkáját Farkas Richárd a BDPST Group kreatív séfje – a fenntarthatóság díjjal is elismert séftehetség – támogatja. A menüjüket Magyarország első Michelin Guide díjas sommelierje, Langó Tamás gondosan összeállított borpárosítása teszi teljessé.