Rangos nemzetközi versenyen indul a BOTANIQ Turai Kastély Clarisse étterme

A BOTANIQ Turai Kastély Clarisse étterme különleges fogásaival és egyedi hangulatával a kastélyhotel megnyitás óta fogadja vendégeit. A lokális alapanyagokkal dolgozó és helyi termelőkkel szorosan együttműködő étterem idén egy nemzetközi megmérettetésen is megmutatja magát: versenybe szállt az International Dining Awards „Magyarország legjobb fine-dining étterme” díjáért.

A BOTANIQ Turai Kastély 2022-ben elnyerte a „Magyarország legjobb 5 csillagos szállodájának” járó díjat az International Travel Awardson, ezzel gyarapítva számos hazai és nemzetközi elismerésének listáját. A kastély sikereinek hatására idén a szálloda étterme, a Clarisse, „Magyarország legjobb fine-dining étterme” címért száll versenybe az International Dining Awards keretein belül, ezzel megmutatva, hogy nem csak a szállodai, de a gasztronómiai szolgáltatásokban is kiemelkedő a kastély.

Az International Dining Awards világszerte nagy elismerésnek számító nemzetközi versenyén több mint 100 kategóriában mérettetik meg magukat az éttermek, amelyek közül a közönség és a szakmai zsűri együttes döntése alapján kerül ki a győztes. Az International Dining Awards versenyén való kimagasló eredmény egyet jelent a vendégek bizalmának elnyerésével, hűségük megtartásával és az étterem márkájának erősítésével.

A Budapesttől alig 50 kilométerre található hotel étterme, a Clarisse egyedi hangulatával és különleges menüjével, szerdától szombatig, 18:30-23:30-ig várja vendégeit. Fine-dining étteremként a Clarisse csapata rendkívül fontosnak tartja a minőségi, lokális alapanyagok használatát, valamint az ételek, az italok és a környezet tökéletes összhangját. A farm-to-table szemlélet alapján a kastély és az étterem szoros együttműködésben áll a helyi termelőkkel, gazdálkodásokkal, emellett pedig a kastélykertben található saját magaságyásával is igyekszik a legfrissebb alapanyagokat, fűszernövényeket biztosítani a konyha számára. A tradíciók megőrzése érdekében az ételek elkészítéséhez a Schossberger család hagyományait őrző körtefaliget segítségével csempészik be a kastély történetét a menübe. Az étteremben azonban nem csak az ételek, de a környezet is egy jól megtervezett koncepció alapján működik, ahol a dekoráció, a zenei aláfestés, az illatok, a pincérek öltözéke és Néma Júlia egyedi kerámiatányérai együttesen teremtik meg a különleges hangulatot, így biztosítva, hogy a vendégek ne egy egyszerű vacsora, hanem szinte egy színházi előadás élményével térjenek haza.

A közönség szeptember 23-ig támogathatja szavazatával a Clarisse-t, a verseny weboldalán.

Leave a Reply