Clarisse- Dining Guide

Újabb rangos díjat nyert a BOTANIQ Turai Kastély étterme, a Clarisse

A 2023-as Audi-Dining Guide Év Étterme Gálán az Év Borválasztéka Díj nyertese a BOTANIQ Turai Kastély & Clarisse étterem lett! A díjat Langó Tamás, a BDPST Group Executive Sommelier-je, a Michelin Sommelier Award nyertese vette át május 22-én, hétfőn.

Budapest, 2023. május 30. − A gasztronómiai élet egyik legjelentősebb eseményét évről évre hatalmas várakozás előzi meg, hazánk legrégebbi gasztronómiai platformja minden évben több száz vendéglátóhelyet tesztel. A Dining Guide csapata jól ismeri a magyar csúcsgasztronómia elmúlt években nyújtott teljesítményét: a Michelinnél 36 évet eltöltő igazgató több mint tízezer étterem munkáját mérte fel. A gálát május 22-én, hétfőn tartották, a BOTANIQ Turai Kastély és a Clarisse étterem „Az Év Borválasztéka Díj” kategóriájában aratott óriási sikert. A díjat Langó Tamás, a BDPST Group Executive Sommelier-je, a Michelin Sommelier Award nyertese vette át, aki magas szintű tudásával hozzájárult az elért eredményhez.

„Óriási megtiszteltetés ez a díj számunkra, és egyben hatalmas visszajelzés is, az egész csapatnak, a kastélynak, és a Clarisse Étterem számára is, ahogyan nekem, és a mellettem dolgozó két sommelier kollégának is. Fontosnak tartom kiemelni, hogy ez igazi csapatmunka volt, és a kastély egész személyzete, sőt, az egész BDPST Group ott állt mögöttem ebben a borkoncepcióban” – mondta Langó Tamás a Dining Guide-nak, hozzátéve, a díjnyertes borlap megkomponálása nagyon hosszú folyamat volt, aminek fontos szempontja, hogy büszkék legyenek azokra a borászokra, akikkel együtt dolgoznak, és azok a borászatok is büszkék lehessenek, akik prezentálják tételeiket a lapon.

A díjnyertes borlap alapját francia borok alkotják, és olyan magyar tételek egészítik ki, amelyek felveszik a versenyt a legnagyobb francia vagy egyéb, nagy múlttal rendelkező európai bortermelő országok csúcsboraival.

A BOTANIQ Turai Kastély szállodaként már számos versenyen remekelt, a tavalyi évben többek között elnyerte a Magyarország legjobb ötcsillagos szállodájának járó díjat az International Travel Awardson, a Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj átadóján pedig szálloda kategóriában győzedelmeskedett. Azonban a szálloda nem csak ezen szolgáltatásai, de gasztronómiai élményei is kimagaslóak: a BOTANIQ Turai Kastély Étterme, a Clarisse 2022-ben Magyarország legjobb fine-dining éttermének bizonyult az International Dining Awardson.