Peter Knoll

Peter Knoll lesz a BDPST Group Cluster General Managere

Nemzetközi szaktekintéllyel bővül a BDPST Hotel Management csapata. A Hilton Budapesttől érkező Peter Knoll 2023. április 17-től tölti be a cégcsoport Cluster General Manageri pozícióját. A jövőben a szakember írányítja a Botaniq Turai Kastélyt, a Botaniq Budai Klubot, valamint a Pannónia Golf&Country Klubbot.

A turisztikai ágazatban szerzett négy évtizedes tapasztalattal rendelkező Peter Knoll a BDPST Group BOTANIQ Collection prémium brandje alatt üzemelő három ház komplex irányításáért felel a jövőben, mint Cluster General Manager. A BOTANIQ Turai Kastély mellett ellátja a Pannónia Golf&Country Klub és hamarosan megnyíló exkluzív Budai Klub irányítását.

A szakember komoly és megtisztelő szakmai feladatnak tartja, hogy a három különböző szolgáltatási formát képviselő, de azonos prémium sztenderdek alatt működő egységek között szinergiát teremtsen.  Az új vezető feladata lesz a BOTANIQ Brandhez tartozó egységek napi szintű vezetése.

A német származású szakember kiemelkedő karriert tudhat maga mögött a szállodaiparban. Pályafutását séfként kezdte, majd a világ számos pontján, többek között, kínai, nagy-britanniai, oroszországi és észtországi szállodákban is dolgozott vezetői pozícióban.

Olyan piacvezető Társaságoknál látott el igazgatói tevékenységet, mint a Kempinski csoport (Csehország, Szlovákia, Horvátország, Jordánia, Ausztria) és a Danubius Hotels csoport.

Magyarországon, a Hilton Budapest és a patinás Gundel Étterem irányításáért is felelt, de korábban vezette a Kempinski Hotel Corvinus értékesítési igazgatóságát is.

Kimagasló tapasztalatokkal bír a protokolláris, exkluzív vendéglátás területén. Vendége volt számos ismert művész mellett Michael Jackson, egy ízben pedig a tallinni Schlössle Hotels General Managerként írányította II. Erzsébet királynő állami bankettjének megszervezését.

 „Megtisztelő számomra, hogy Magyarországon, ötcsillagos környezetben, a BDPST Group csapatánál folytathatom a pályafutásomat. Büszkén mondhatom, hogy BOTANIQ Turai Kastély a cégcsoport egyik égköve és a jövőben a további sikerek elérésén fogunk dolgozni, kiemelten az exkluzív szolgáltatások területén. Örülök a kihívásnak, melyben egyszerre három helyszín igazgatója leszek, amelyek, igaz szolgáltatásban eltérőek, de megfelelő irányítással a létesítmények kiegészítik és erősítik egymást a jövőben. Küldetésem, hogy a tartalom, a szolgáltatás továbbra is a BOTANIQ Collection-höz méltó, legmagasabb minőségben valósuljon meg”. – határozta meg távlati céljait Peter Knoll, a cégcsoport Cluster General Managere.

A BDPST Group számára a kezdetektől kiemelkedően fontos, hogy minden egysége a legmagasabb szolgáltatási színvonalon üzemeljen, ehhez magasan képzett szakemberek támogatása is szükséges. A BOTANIQ Budai Klub, a Pannónia Golf&Country Klub és a BOTANIQ Turai Kastély olyan exkluzív turisztikai attrakciók, amelyek luxus környezetben nyújtanak kikapcsolódási lehetőséget a vendégek számára. Peter Knoll a vendéglátó – és szállodaipar területén, a nemzetközi szállodaláncok különböző márkáinál szerzett tapasztalata, a luxusmárkák területén szerzett tudása kulcsszerepet játszik majd abban, hogy a Botaniq Collection alá tartozó egységekben továbbra is a megszokott minőség és élmény várja a vendégeket, megtartva a házak nevéhez méltó hagyományokat, törekedve arra, hogy tovább növelje a szolgáltatás minőségét és a márka értékeket a jövőben is.

 

A BDPST Groupról:
A 2015-ben alapított BDPST Group dinamikusan növekvő tőkebefektető társaság. Stratégiai célja, hogy egy erős gazdasági vízió mentén, szektorokon átívelően, egy a nemzetközi versenyben is helytállni képes, kimagasló piaci teljesítményű cégcsoporttá váljék. A cégcsoport számos befektetést menedzsel a turisztikai ingatlanpiacon, a pénzügyi szektorban és logisztikai területen. A cégcsoport számára kimagaslóan fontos a gazdasági, a társadalmi, valamint a környezeti fenntarthatóság elve és gyakorlata. Éppen ezért olyan befektetéseket keres, amelyek ezeknek a kritériumoknak egyaránt eleget tesznek, emellett hozzájárulnak a magyarországi építészeti örökség értékeinek megmentéséhez, valamint az ingatlanpiacon történő értékteremtéshez.