20210111-7330-HDR-min

Egy spa, ahol az élmények és a hagyományok találkoznak

Újabb elismerésben részesült a BOTANIQ Turai Kastély

A Heritage Hotels of Europe (HHE) olyan európai egyesületeket kapcsol össze, melyek legfőbb feladata országuk kastélyainak népszerűsítése és azok örökségének megóvása. A szövetség évről évre díjazza azokat a kastélyszállókat, melyek legkiválóbb módon ötvözik a házak történelmét, örökségét és a modern szolgáltatásokat. A BOTANIQ Turai Kastély felújítása során rendkívül fontosnak bizonyult a kastély hagyományainak megőrzése és a modern funkciókkal való ötvözése, ezt pedig 2022-ben a HHE is elismerte.

A BDPST Group fejlesztésében újjászületett BOTANIQ Turai Kastély falait lépten-nyomon átszövi az egykoron főúri családi otthon történelme. A ház felújítása során rendkívül fontosnak bizonyult, hogy ez a történelem tökéletes összhangba kerüljön a szállodai szolgáltatások kialakításával és azok modernitásával. A 19 szobás hotel komplex wellness és spa szolgáltatásokkal, fitneszegységgel, két étteremmel és egy lenyűgöző kastélykerttel kedveskedik mindazoknak, akik egy igazán különleges környezetben szeretnének kikapcsolódni.

A hotel wellnessrészlegét 2022-ben a Heritage Hotels of Europe szövetsége és a vendégek is elismerték. Az európai kastélyhoteleket összefogó egyesületek szövetsége immáron harmadik alkalommal tartotta meg gálaestjét, melynek keretein belül több kategóriában is díjazta a kontinens kastélyszállóit. Több magyar szálloda mellett a BOTANIQ Turai Kastélyt is elismerték: a Budapesttől alig 50 kilométerre elhelyezkedő szálloda a Heritage&Wellness kategóriában foglalhatta el a dobogó második fokát.

A kastély wellness komplexuma egész napos nyitvatartásával, a szállodai tartózkodás időtartama alatt bármikor igénybevehető. A vendégek, akik a teljes ellazulás igényével érkeznek a szállodába, számos különleges kezelés és szolgáltatás közül válogathatnak, a kastélykert virágai és növényei által inspirált, közel 400 négyzetméteres spa részlegen.

A kül- és beltéri medencék hidegebb és melegebb időben is kellemes felfrissülést nyújtanak, a fürdőzés után pedig a vendégek a hangulatos pihenőtérben akár együtt is kikapcsolódhatnak. A spaban emellett többek között finnszauna és merülőmedence, gőzkabin és sószoba segítik a teljes ellazulást, illetve masszázs, arc- és testkezelések is foglalhatók az ott tartózkodás alatt. A kezelések kiegészítéseképpen vagy akár önmagukban is herbál fürdők és spa rituálék is elérhetők, az ajánlatok pedig páros csomagban is igénybe vehetők.