Csatlakozott a Small Luxury Hotels tagjaihoz a BOTANIQ Turai Kastély- Magyarországon elsőként

A BOTANIQ Turai Kastély számos elismerésben részesült 2020-as nyitása óta, idén pedig újabb megtiszteltetés érte: csatlakozott a rangos Small Luxury Hotels of the World tagjaihoz. A Small Luxury Hotels a világ mintegy 90 országából gyűjti össze azokat a hoteleket, melyek egyedülállóan mutatják be lokális értékeiket és exkluzív atmoszférájukkal bensőséges élményeket adnak vendégeiknek. Ezen szállodák mellé került most a BOTANIQ Turai Kastély is, Magyarországon elsőként.

2022. 10. 17. – 2020-as megnyitása óta a kastélyszálló szolgáltatásaival és impozáns megjelenésével nem csak a vendégek, de számos nemzetközi szervezet és verseny elismerését is kiérdemelte. Az idei évben az International Travel Awardson „Magyarország legjobb 5 csillagos szállodájának” díját elnyerő kastélyszálló szeptemberben felvételt nyert az egyedi butikhoteleket összefogó Small Luxury Hotels tagjai közé.

A Small Luxury Hotels (SLH) 520 szállodát fog össze a világ 90 országában, melyek mind egyediek, értékeikben azonban mégis megegyeznek. Kizárólag a nagyon magas szolgáltatási színvonallal működő hotelek, a gondos kiválasztási folyamatot követően csatlakozhatnak az SLH tagok körébe, melynek során a szervezet inspektorai titkos látogatás keretében minősítik szolgáltatásaikat. A felvételi szempontok között rendkívül fontos helyen van a lokális értékek védelme és a szállodák környezetükkel és a helyi közöséggel való együttműködése. Emellett feltétel, hogy a hotelek nem lehetnek szállodalánc tagjai és személyes, autentikus élményeket kell nyújtsanak vendégeik számára. Az SLH elkötelezetten támogatja taghoteleinek fenntarthatósági törekvéseit.

A többek között az Amerikai Egyesült Államokban Hamptonsban, New Yorkban, Európán belül Londonban, Santorinin, Mykonoson és Saint-Tropez-n, illetve az Ausztráliában, Afrikában és Dél-Amerikában megtalálható hotelekhez Magyarországon elsőként csatlakozhatott a BOTANIQ Turai Kastély. Az SHL követelményeinek megfelelve, 19 vendégszobájával, prémium szolgáltatásaival és autentikus, helyi termelőktől beszerzett alapanyagaival várja vendégeit Budapesttől alig 50 kilométerre.

A kastélyszálló kül- és beltéri wellness, valamint fitnesz szolgáltatásaival és többféle szobatípusával négyévszakos feltöltődési és kikapcsolódási lehetőséget biztosít. A szolgáltatások mellett a 10 hektáros ősfás kastélykert és két étterme is hozzásegítette, hogy az SHL világhírű tagjaihoz csatlakozhasson a hotel. A Clarisse és Pálmaház éttermek prémium alapanyagokból készült fogásokkal várják látogatóikat. Önfenntartó törekvéseinek köszönhetően a konyhára nem csak a helyi termelőktől, de a kastély saját veteményeséből is érkeznek alapanyagok, így biztosítva a legfrissebb hozzávalókat, a farm to table elv alapján.

BOTANIQ Turai Kastély esti kép

***

A BDPST Groupról:

A 2015-ben alapított BDPST Group dinamikusan növekvő tőkebefektető társaság. Stratégiai célja, hogy egy erős gazdasági vízió mentén, szektorokon átívelően, egy a nemzetközi versenyben is helytállni képes, kimagasló piaci teljesítményű cégcsoporttá váljék. A cégcsoport számos befektetést menedzsel a turisztikai ingatlanpiacon, a pénzügyi szektorban és logisztikai területen. A cégcsoport számára kimagaslóan fontos a gazdasági, a társadalmi, valamint a környezeti fenntarthatóság elve és gyakorlata, ezért olyan befektetéseket keres, amelyek ezeknek a kritériumoknak egyaránt eleget tesznek.

A Small Luxury Hotelsről:

A Small Luxury Hotels of the World™ (SLH) a független gondolkodású utazók és a független szellemű szállodák legelismertebb közössége a világon. A luxus butikhotelt jelenséggé varázsoltuk, és kiválasztottuk a jellegzetest, a sokszínűt és a kifejezetten kellemeset. Emberek, helyek és élmények egyéni karakterrel és meghitt bájjal. Több mint 90 országban több mint 520 szállodát látogattunk meg, ellenőriztünk és hagytunk jóvá személyesen. Olyan jövőt képzelünk el, ahol az emberek tudatosan tapasztalják meg a világot, annak intenzitását és megvédik integritását. Legyen része a közösségnek – csatlakozzon hozzánk az INVITED oldalon, látogasson el hozzánk a www.slh.com címre, lépjen kapcsolatba az utazási irodával, vagy hívja a Small Luxury Hotels of the World VIP Desk-et. Kattintson ide, ha meg szeretné tekinteni a teljes névjegyzéket országonként.