BH Clarisse Tura_DGy_043

Magyarország legjobb 5 csillagos szállodája lett a BOTANIQ Turai Kastély

A BOTANIQ Turai Kastély, tavalyi sikerei után, idén ismét versenybe szállt az International Travel Awards nemzetközi turisztikai versenyén. A tavaly a „Legjobb Európai Kastélyhotel 2021” címet elnyerő szálloda idén Magyarország legjobb 5 csillagos szállodájának címéért indult, amelyet a közönség és a zsűri szavazatainak hála sikeresen el is nyert.

A KSA Tourism Marketing szervezet által megrendezett nemzetközi versenyen több mint száz ország szállodái és vendéglátó egységei indultak idén is.  A többkörös kiválasztási folyamat után, a vendégek, illetve a szakmai zsűri szavazatai döntöttek abban, hogy az egyes kategóriák élére melyik induló kerüljön győztesként. A BOTANIQ Turai Kastély 2022-ben is csatlakozhatott a győztesek köréhez, így gazdagítva elismeréseinek listáját.

Csakúgy, mint a tavalyi siker, az idei elismerés is nagy megtiszteltetés, hiszen megmutatja munkánk igazi gyümölcsét. A BOTANIQ-ban minden nap arra törekszünk, hogy vendégeink a legkiválóbb szolgáltatást kapják és egy igazán egyedülálló, különleges környezetben pihenhessenek. Az újabb elnyert díj megmutatja, hogy mind hazai, mind pedig nemzetközi szinten jól teljesítünk, hiszen a vendégeink mellett a szakmai zsűri véleménye is megmutatkozik a döntésben. Folyamatos fejlesztéseinkkel és frissülő szolgáltatásainkkal igyekszünk a jövőben is eleget tenni annak, amit ez a díj magával hordoz és továbbra is az ország kiemelkedő desztinációjaként működni.” – mondta Somlyai Zoltán, a BDPST Group hotel divíziójának vezetője.

Az International Travel Awards verseny értékelési folyamata összetett és számos szempontot figyelembe vesz. Keretein belül egy szakmai zsűri, meghatározott szempontrendszer alapján vizsgálja meg az egyes indulókat, nagy hangsúlyt helyezve a szálloda szolgáltatásaira.

A nemzetközi szakértelem hozzájárul ahhoz, hogy az egyes kategóriák nyertesei ne csak országos, de nemzetközi színvonalon is kiemelkedő szállodák legyenek.

A BOTANIQ Turai Kastély vendégei számára ott tartózkodásuk minden pillanatában igyekszik átadni nem csak a prémium szolgáltatások élményét, de az egykori főúri kastély történelmét is. Éttermében, a Clarisse-ban, a kastély környezetével szoros kapcsolatban kialakított fogások és Schossberger Klára festményei fogadják a látogatókat, az épületen végig haladva pedig megannyi, eredeti szépségében pompázó építészeti elem és díszítés repíti vissza őket a múlt századokba. A múlt és a jelen tökéletes összhangjában számtalan szolgáltatást igénybe véve töltődhetnek fel a szállóvendégek. A kastély kül- és beltéri medencéi, különleges élményeket kínáló Spa részlege, melyben finn szauna, gőzkabin és sószoba is található és újonnan kialakított beltéri, illetve kültéri fitnesz szolgáltatása is az ott tartózkodás teljes ideje alatt igénybe vehető. Ha pedig inkább a szabad levegőn töltenék el az időt a vendégek, a kastély kertjében hangulatos pikniken vehetnek részt, a legkiválóbb ételek és pezsgők társaságában vagy akár a szabadban is sportolhatnak a teniszpályáknak köszönhetően.