Ínycsiklandó fogások és friss, szezonális kínálat várja a vendégeket a BOTANIQ Turai Kastély éttermében

  Kiemelkedően magas minőségű, friss hozzávalókból készült ételek, zamatos borok és szezonális különlegességek várják a vendégeket a nyár folyamán megnyitott BOTANIQ Turai kastély éttermében. A kastély kulináris alapfilozófiája, hogy helyi termelőktől és beszállítóktól származó hozzávalókból készült, igazi különlegességek kerüljenek a vendégek asztalára. A BOTANIQ étterem megjelenése és a kiszolgálás egyaránt a kastély építészeti szépségéhez, a nívós belső kialakításhoz, valamint a minőségi szolgáltatásokhoz illeszkedő magas színvonalat képviseli, ezért nem csak a hotelban megszálló vendégek, hanem az a la carte érdeklődők számára is megéri ellátogatni.

  A nyár folyamán megnyitott a BOTANIQ Turai kastély kiemelkedően magas minőségű luxusszállodává és rendezvényhelyszínné alakult a fejújítások során, amely hiánypótló szerepet tölt be a térség turisztikai kínálatában. Az étterem berendezése a kastély egésze esetében kialakított koncepciót követi: a modern, kortárs bútorokkal berendezett étterem megjelenésében sok jegy utal a BOTANIQ koncepcióra, valamint a történeti kastélykert hagyományaira. A környék legelegánsabb étterme nyílt meg a kastélyban, amely remek helyszínt nyújt majd ültetett-, illetve állófogadások, céges rendezvények és esküvők szervezésére, valamint amelyért önmagában is érdemes lesz Turára látogatni.

  A beszállító partnerek kiválasztásánál kiemelt figyelmet fordítottak arra, hogy magas minőségű és az európai uniós szabványoknak megfelelő – lehetőség szerint bio- és organikus – termékeket előállító termelőkkel dolgozzanak együtt. A nyersanyag-ellátó partnereinek megválasztásánál is arra törekedtek, hogy elsődlegesen a környékbeli élelmiszerbeszállítókat válasszák, ezzel is hozzájáruljanak a régió és Tura fejlődéséhez. Ennek köszönhetően a szezonálisan változó étlap fogásainak alapját leginkább magyar gazdáktól származó kiváló termékek adják. „Olyan beszállítókkal szeretek igazán együtt dolgozni, akik nem a tömegtermelésben előállított termékeket értékesítenek, hanem szívüket, lelküket beleadva dolgoznak azon, hogy minél frissebb és természetesebb alapanyagokat biztosítsanak a vásárlóik számára” – nyilatkozta a szálloda konyhafőnöke, Levente Norbert.  A gasztronómiai kínálat alapját nemzetközi és helyi termelők legjobb minőségű, friss termékei adják, az úgy nevezetett „farm-to-table” koncepciót követve. 

  Levente Norbert a Gundel Károly Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakképző Iskolában szerezte szakács képesítését, majd a Gundel Étteremben, valamint a Liberté Grand Café Budapest étteremben dolgozott sous chef, később pedig chef pozícióban. A munkáját egy rendkívül jól képzett, 8 fős konyhai, illetve 6 fős vendéglátói személyzet segíti majd annak érdekében, hogy minden vendég asztalára a leglátványosabb és legfinomabb ételek kerüljenek. 

  A szálloda vendégei a teljes ellátás lehetőségét is igénybe vehetik majd. A választékos reggeli során a frissen sütött péksüteményeket a környékbeli termelőktől származó, saját készítésű lekvárokkal és krémekkel tálalják. Az idénynek megfelelő gyümölcsökből és zöldségekből, friss felvágottakból és tejtermékekből, valamint a rostban gazdag gabonapelyhekből álló büfékínálat mellett a látogatóknak a gazdag à la carte kínálatból is lehetőségük lesz választani.

  Az ebédhez és a vacsorához tervezett étlapon a népszerű nemzetközi ételek mellett a klasszikus, magyaros fogások újra gondolt változatai is megtalálhatóak lesznek, az ételek magyaros alapokkal, de modern technikával készülnek majd.

  A menü szezonálisan bővülő választéka a konyhafőnök napi és heti ajánlatával lesz teljes, így mindig az aktuális időszak legfrissebb alapanyagaiból és ízvilágából készült ételek kerülnek majd vendégek asztalára. Az étlapra felkerülő ételek megalkotása során egyaránt fontos volt a tökéletesen harmonizáló ízvilág az esztétikus és ízléses tálalás is. 

  A kiemelkedő minőségű étterem mellett a kastély bárja, a BOTANIQ Bár is várja a vendégeket. A bár italkínálatának kialakítása során rendkívül nagy hangsúlyt fektettek a szakmai válogatásra, amelynek köszönhetően csakis kiváló minőségű italok kerültek az itallapra.

  Ennek köszönhetően a vendégek több mint 300 féle bor és világ különböző tájairól származó ginek, whiskey-k és más nemes szeszes italok közül választhatnak. Az itallapon megtalálható számtalan koktélkülönlegességet profi bartenderek készítik el vendégek számára. Napközben a bár bisztróételeket, magyar pörkölésű perui kávét és számos teakülönlegességet szolgál fel, a frissítőket pedig a kastély egyik legimpozánsabb helyiségében, a Pálmaházban, illetve jó idő esetén a festői kertre néző teraszon szervírozzák. 

  A borlapot elsősorban a Séf által megkomponált étlaphoz igazították, több mint 100 tételből áll és túlnyomó részt hazai termelők kínálatából válogattak ki, de megtalálhatóak nemzetközi tételek is a listán. A kínált exkluzív párlatok a világ számos pontjáról állnak a vendégek rendelkezésére akár standard koktél, akár egyedi − csak itt élvezhető – „signature” ital fogyasztása mellett döntenek. Előtérbe helyezték a magyar borászokat a történelmi Magyarország területéről: az ismertebb nevek mellett teret kaptak a fiatal, feltörekvő generáció tagjai is. A külföldi borválaszték elsősorban Európára koncentrál.